V rekreačnej oblasti Rybníky vybudujú bazény tretej generácie

10.12.2009 Snina

Snina 10. decembra (TASR) - Rekreačná oblasť sninských Rybníkov sa už niekoľko rokov nerozvíja a chátra.
Cieľom piatkového (11.12. ) pracovného stretnutia zástupcov samosprávy Sniny a poľského mesta Rzeszow budú rokovania týkajúce sa realizácie projektu cezhraničnej spolupráce, ktorý by mal vyústiť do rekonštrukcie kúpalísk nielen pre rekreantov z blízkeho regiónu, ale aj turistov z Poľska či Ukrajiny.
\"Rekreačná oblasť Rybníky mala v 70. a 80. rokoch nielen miestny, ale aj nadregionálny význam z pohľadu rekreácie, \" priblížil primátor Sniny Štefan Milovčík. Ako dodal, prvotný projekt revitalizácie rybníkov hovoril o investícii od 8.298.479 eur (250 miliónov Sk) do 9.958.175 eur (300 miliónov Sk). \"Takýto objem prostriedkov by sme hľadali veľmi ťažko, \" konštatoval Milovčík. Podľa jeho slov si nakoniec samospráva zaumienila lacnejší variant na báze prírodného kúpaliska, ktorý je oveľa lacnejší na údržbu. \"Ide o bazény tretej generácie, ktoré sa prevádzkujú prostredníctvom samočistiacich biotopov rastlín a rias, \" uzavrel Milovčík. Podľa slov primátora Sniny by sa stavebné práce na pilotnom projekte mali začať v marci budúceho roka, aby boli následne dokončené pred začiatkom letnej turistickej sezóny.
Ak sa zámer rekonštrukcie sninských Rybníkov nepodarí naštartovať prostredníctvom projektu cezhraničnej spolupráce, samospráva je podľa Milovčíkových slov rozhodnutá zafinancovať investíciu vo výške asi 995.817 eur (30 miliónov Sk) z prostriedkov mesta.
 

Vyberte región